SUIT UP GUIDE

"A well tailored suit is to women what lingerie is to men" - Barney stinson

Vi har samlet den ultimative SUIT UP guide til dig som gerne vil være ekspert i reverser, udskæringer og farvesammensætninger.

Det ”perfekte” fit eller den gode pasform?

Vi starter med skjorten, som kan være en forvirrende fætter at navigere rundt i, for der findes et hav af skjorter.

Skjorter fås sågar i en masse forskellige materialer, syninger, farver samt mønstre - med og uden lommer, forskellige kraver og manchetter.

Vi har skabt et lille overblik over det vigtigste, som vi synes er værd at vide inden du beriger garderoben med nye tekstiler.

Kraven

Der findes forskellige kraver til herreskjorter hvor nogle passer bedre til slips mens andre passer bedst til en bestemt ansigtsform. Det er derfor vigtigt at kende de forskellige slags, selvom man selvfølgelige kan have sin egne præferencer.

Manchetter

Manchetter er essentielt på rigtig mange måder, da de skaber kontrast ved at stikke ud som ekstra detalje ved blazeren og er det som mange ser, når man giver håndtryk.

Ligesom skjorter, findes der også mange forskellige manchettyper, og som regel skal de gerne matche med kravens størrelse.

Der er 4 generelle typer manchetter med hundredvis af variationer – vi har dog ikke taget dem allesammen med her.

Fitting

Man ser primært tre slags fits til skjorter;


- Classic

- Fitted/modern

- Slim

Man kan ikke lave en universel fittingguide, da det er meget individuelt fra brand til brand hvilke slags mål de benytter til deres størrelsser.

Hjælp til den helt rette pasform

En skjorte der passer godt, ser som regel altid bedre ud.

Her er de forskellige regler for, hvordan en skjorte skal sidde, så du slet ikke er i tvivl om hvorvidt den passer.

Vesten

Vesten kan også bruges uden en habitjakke, da den er god til at skjule en evt. lidt for stor skjorte, hvor overflødigt stof kan stikke ud fra taljen.

Derudover giver vesten et slankt look og får taljen til at syne mindre.

Hjælp til den helt rette pasform

Næste step er at finde din rigtige størrelse. Hvis den ikke fitter perfekt, kan det hurtigt se kikset ud.

Vi vil mene at du nu er klædt godt på, til at kunne tilføje vesten til din garderobe.

Jakken

Alfa og omega ved jakkesættet, er netop jakken.

Den er vigtig, fordi man lægger mærke til den - og hvis den ikke sidder lige i skabet, så falder hele outfittet til jorden.

Jakken kan også være en god måde at tilføre et moderne twist til sit everyday wear - og som er nem at sammensætte med både t-shirt, turtleneck og cardigans.

Revers

Revers er den danske betegnelse for jakkens kant, som er en forlængelse af kraven. På engelsk kaldes det for “Lapel”.

Ærmeknapper

Antallet af knapper på jakkeærmerne og afstanden mellem dem kan variere. Normalt kan antallet variere fra 1 til 4 knapper, hvor der normalvis er en sammenhæng mellem antallet og graden af jakkens formalitet. Jo flere knapper, desto mere formel er den oftest.

Lommer

De mere casual jakker har det med at have større synlige lommer, hvorimod formelle jakker såsom ‘tuxedoes’ har mere skjulte lommer, for at jakken får et stilrent og elegant udseende.

"There is nothing like a well tailored man in a well tailored suit"

Bukser

Habitbukserne er naturligvis også en meget vigtig del af jakkesættet. Bukserne har dets vigtige formål at sikre et slanks og strømlinet look.

Bukserne skal derfor være diskrete, sidde ordenligt og ikke skabe for meget opmærksomhed.

Hjælp til den helt rette pasform

Bukserne skal følge kroppen relativt tæt, således at der ikke opstår rynker eller foldninger, som følge af et for stramt eller for løst fit.

Skoene

Vi tænker at næsten alle har set det. Den pænt klædte og anstændige mand med det flotte jakkesæt og den nystrøget skjorte. Man spotter skoene, og der er noget som ikke hænger helt sammen.

Selvom de er velpudset og flotte, passer de i 9 ud af 10 tilfælde ikke til resten af jakkesættet, hvilket har kæmpe indflydelse på selve helhedsindtrykket.

Den rette farvesammensætning

I denne guide er der taget udgangspnkt i de mest almindelige farver til et jakkesæt

- Sort

- Navyblå

- Grå

- Charcoal grå

Guiden vil vise hvilke sko du skal tilføre de forskellige farver jakkesæt for at opnå det helt rette look og dermed være på den sikre side, når du shopper et nyt formelt look til din garderobe.